A Travellerspoint blog

laatste dagje...

rain 33 °C

Een laatste keer: Goodmorning Vietnam!

Ik geraak weer niet op mn blogje, dus dan maar via mail. zal het later nog wel posten op travellerspoint.
Waar was ik gebleven? Can Tho...

Gisteren morgen vroeg op gestaan om naar de floating market te gaan: een markt op het water. Stukje met het busje, dan met zn allen een bootje op. Gezellig! De markt is echt iets wat je gezien moet hebben, allemaal bootjes die op lange stokken hangen wat ze te koop aan bieden. Grappig!

P1010646.jpg

Na ons tochtje door de markt verder gevaren op de Mekong, kleine vertakkingetjes waar alle mensen je toeroepen precies of ze hebben nog nooit een blanke gezien! Zo super! Ook de natuur kei mooi!

P1010664.jpg

Dan aangekomen stonden onze mountainbikes weer op ons te wachten voor een laatste tochtje. Polsbandje aan en brufen slikken en mn pols kon weer effe mee! Super mooie fietstocht gemaakt en rond de middag weer aangekomen bij ons busje. Daar waren er weer natte doekjes die op ons wachtten en een fris stuk watermeloen: mmmmmm!!!

Samen met Barbara daar wat gespeeld met een 6-tal kindjes, doodsimpel met een rolletje plakband naar elkaar gooien en de middelste moest het afpakken. Suuuuuper. Die kindjes zijn echt allemaal zo geweldig!!! Genoeg gespeeld, iedereen zat blijkbaar al op de bus te wachten.

Busje op en weer op weg naar Ho Chi Minh city. Onderweg nog gestopt voor een vietnamese lunch en rond 16u terug aan ons hotelletje. Afscheid genomen van Leen, zij trekt met een australische groep nog een weekje verder naar Cambodja.

Dan de taxi genomen naar de Chinese wijk. Hmmmm, wat was dat! Een grote overdekte hal die proppesvol lag met alle mogelijke dingen, van eten tot keukengerief tot schoenen en tot hoeden... Veel te druk, dus na een half uurtje hadden we het daar wel gezien! Iets gaan drinken, wat rond gewandeld en taxi terug genomen richting hotel.

Telefoontje van Leen: ze kwam nog effe terug om met ons de laatste keer te eten! Tof! Gezellig avondmaal met als bedienster een superzotte Vietnamese! Cadeautje voor Barbara en plots het besef dat het einde echt wel in zicht is. Nog eentje gedronken, ingepakt en zzzzzzz.

Nu dus net wakker en gedouched, de rugzakken staan klaar en Tim en Els vertrekken seffens ook (zij blijven nog in Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand tot 15 november). Dan zijn we nog met zeven... Gek!!! Deze voormiddag nog wat rondlopen en de laatste dongs op doen, rond de middag moeten we de taxi nemen naar het vliegveld en dan begint onze lange tocht terug.

Tot daar de verslagjes vanuit het prachtige Vietnam, het was super en ik heb enorm genoten van de mensen, de natuur!

Ook nen dikke merci aan Barbara, Erika, Leen, Leen, Philine, Els, Kenneth, Dries en Tim voor de geweldige reis!

Groetjes en tot in Belgie!

Sofie

Posted by fiezel 10:50 Archived in Vietnam

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint