A Travellerspoint blog

trekking rond Kon Tum

overcast 32 °C

Hello allemaal,

hier ik weer! Vandaag na een veel te lange rit (maar wel een met prachtige uitzichten) aangekomen in Nha Trang. Gisteren een tocht gemaakt in de buurt van Kon Tum.

Na het ontbijt in ons hotelletje werden we opgepikt door negen brommertjes. Negen, want Philine had besloten niet mee op trekking te gaan, maar een dagje in Kon Tum te blijven en het weeshuis te bezoeken.

Na een kort ritje werden we afgezet aan een brug aan de rand van de stad. Hier begon onze tocht. Samen met een lokale gids, een meisje van een van de minderheden in de bergen hier, gingen we een 15-tal km stappen. Eerst door allemaal kleine dorpjes, waar alle kindjes ons hello en bye toeriepen. Echt zoooo ongelooflijk prachtig!

P1010178.jpg

De dorpjes waren armoedig, maar de mensen leken gelukkig. Al is het hier elke dag hard werken om aan je eten te geraken denk ik. Na onze tocht door de dorpjes, begon de tocht langs de rivier, eerst nog op verharde wegen, later dwars door een maniok-veld en stukjes 'jungle'. Ondertussen stond de zon kaarsrecht boven ons en bakken en braden en zweten was dus de boodschap. Ondanks dat toch enorm genoten van de natuur, magnifiek!

P1010187.jpg

Iets na de middag kwamen we dan beneden bij de rivier, waar we picknickten op een bamboe-verhoogje. Een middagdutje en de bootjes op: uitgeholde boomstammen, zo de typische bootjes van hier! Echt goed zit zoiets niet, en bewegen doe je best ook zo min mogelijk, kwestie van het wat droog te houden... Ik zat met Els in een bootje en onze Vietnamese stuurman en ik denk dat we de enige waren die geen water hebben moeten scheppen! ;-)

Een uurtje later terug aangekomen in zo'n dorpje. Daar wat rondgelopen, volleybal gespeeld, onze gids leren hinkelen (het hinkelspel van de lagere school, zo met een steentje werpen), ...

P1010254.jpg

In dit dorp bleven we slapen, in het 'rong house'. Dit is een hoog gebouw in het midden van het dorpje dat zo wat als 'gemeenschapshuis' dienst doet. de mensen komen hier samen en zo. Het is gemaakt van bamboe, bladeren en hout.

P1010189.jpg

Ondertussen wat het beginnen onweren, wij naar binnen, want ons eten stond ook al klaar (op de grond). Heel lekker allemaal! Blijkbaar is zo'n bladeren dak wel niet overal even waterdicht, maar er waren droge plekjes genoeg.

Na het eten gezellig samen wat zitten zingen, ook met onze gids erbij! Enorm tof echt! Nog wat spelletjes gespeeld en dan onder het muskietennet gekropen. Echt goed heb ik niet geslapen, mijn matras was vochtig en de honden buiten jankten geregeld. De hanen kraaien enorm vroeg en de mis begon om 4u! (zondag)

Maar echt zoooo de moeite waard allemaal, een dag die ik niet vlug nog zal vergeten! Afscheid genomen, naar de kindjes nog gezwaaid (allemaal zo'n schatjes!) en met de brommerkes terug naar Kon Tum.

Ontbeten en dan terug het busje in. Goed stinkend allemaal, want douchen zat er niet in! MMMMM! Gisteren was het snikheet en volop zon, vandaag is het overtrokken, maar daarom niet fris of zo!

En dan zijn we nu dus aangekomen in Nha Trang (na een rit van ongeveer 10 uur). Hier is het enorm toeristisch, maar ideaal voor degenen onder ons die willen duiken, dus die gaan dat morgen ook doen. Om te duiken moet je een brevet hebben, dus dat is al niet aan mij besteed en snorkelen... mja, afgeraden als je snel zeeziek wordt, dus morgen het stadje verkennen en zo. Er zijn hier wel toffe dingen te zien ook!

Ik hou jullie verder op de hoogte! Dikke zoen en slaapwelletjes!!!

Sofie XXX

ah ja, ik heb mijn limiet bereikt voor fotootjes hier te zetten, dus dat zal pas voor volgende maand zijn. ik zal er wel nog een paar proberen te posten op mijn msn space een van de dagen: http://fiezel.spaces.live.com/

Posted by fiezel 22:00 Archived in Vietnam Comments (0)

Kon Tum

semi-overcast 32 °C

Hello,

eindelijk aangekomen in Kon Tum. Vanmorgen vertrokken om 7u30 in Hoi An, een tussenstop gemaakt in My Son. Dit is een cham complex dat dateert van de 7de - 13de eeuw. Veel ruines, wel mooi, maar veel platgebombardeerd door de Amerikanen omdat de VietCong hier een basis had tijdens de oorlog. Eeuwige zonde eigenlijk... Kraters van B52 bommen a volonte...

P1010117.jpg

Daarna doorgereden naar Kon Tum, lang leve de touristil, want het rijgedrag hier is echt niet te vergelijken met Belgie. En al zeker niet in de bergen hier!!!

Het landschap is prachtig, overal velden met mensen die hun land aan het bewerken zijn. We hebben twee chauffeurs mee voor ons busje, de ene rijdt relatief kalm, bij de andere denk je geregeld, we gaan botsen of we gaan de ravijn in... maar kom, we zijn veilig aangekomen!

P1010110.jpg

In Vietnam geldt de wet van de sterkste op de weg: hoe groter je bent, hoe meer voorrang je krijgt. zo heb je als fietser dus voorrang op een voetganger en als brommer op een fietser, als busje op de brommers, en ga zo maar door. Hoe groter, hoe meer voorrang je hebt. Dit gaat gepaard met het nodige geclaxoneer uiteraard!

Op de weg zie je overal mensen, de meisjes volledig ingepakt, want hoe blanker je bent, hoe mooier hier. Jongens rijden rond met scooters, fietsen die gigantisch zwaar beladen kunnen zijn. je kan het je echt niet voorstellen wat ze hier allemaal op hun fietsen laden! een hele belevenis!

Nu zijn we dus in Kon Tum, het hotelletje is oke, maar heel wat primitiever wel als de voorbije dagen (kan ook moeilijk anders) Een dode kakkerlak en een grote groene sprinkhaan zijn al verwijderd op de kamer, en ik ben dan ook enorm blij dat er een muskietennet hangt!

Over muskieten gesproken: ik sta echt vol beten van in Hoi An! Krabben maar, echt vreselijk!!!

Morgen gaan we op trekking: door de hoogvlakte hier, dan via een rivier en daarna met een bootje door de jungle naar een klein dorpje, waar we zullen overnachten. zondagochtend vertrekken we al vroeg naar Na Trangh, is ook een hele dag rijden. Daar zal je wel terug iets van mij horen!

Bijna etenstijd hier, kei veel groetjes (en duimen voor de beesjes, want het zijn nog altijd niet mn favorieten...)

Sofie x

Posted by fiezel 18:58 Archived in Vietnam Comments (0)

Hoi An

semi-overcast 34 °C

Sin Chao!

Nog maar eens een update-je van uit Hoi An.

Gisteren zijn we dan naar de kookles geweest, echt super tof! Met tien aan een tafel, een snijplank voor onze neus en volgen maar! We maakten vietnamese loempias, een speciaal gerecht uit Hoi An, gevulde makreel en inktvis. Echt superlekker (behalve de inktvis dan, want daar ben ik niet zo voor te vinden). Het was een hele belevenis en we hebben dan ook massa's foto's getrokken (volgen later, want geen usb poort op deze pc)

P1010060.jpg

Vandaag was er dan een rustig dagje: uitslapen! (= wekker om 8u, feest!) Na een overheerlijk ontbijtje zijn we onze kleren die we gisteren hadden besteld gaan passen/ophalen. Mijn topje en broek waren van de eerste keer goed, maar voor anderen moest er nog veel bijgesteld worden en zo. Dat is echt grappig, een brommerke brengt die kleren, ge past die, niet goed, brommerke er terug mee weg, beetje later brommerke terug, nog eens proberen, enz.

Tegen de middag waren we daar dan weg en zijn we efjes langs de winkeltjes gegaan en n hapje gaan eten. Daarna bezoekje gebracht aan een weeshuis... Heeft me echt aangegrepen. Er waren 76 kindjes waarvan ongeveer 30 gehandicapten, echt zo erg... wat rondgelopen, efjes gespeeld met sommigen, een gift gedaan en doorgegaan. Het was een kort bezoekje, maar weer maar eens enorm hard met de neus op de feiten gedrukt hoe goed wij het wel niet hebben.

Daarna nog even aan souvenir shopping gedaan, n doucheke gepakt en vanavond lekker gaan eten! Nu is het weeral bijna bedjestijd want morgen vertrekt t busje om 7u30 richting Con Tum in de bergen. onderweg maken we nog een tussenstop in My Son. Overmorgen is er dan een trektocht en slapen we bij mensen thuis. Zondag vertrekken we richting Na Thrang.

Het kan dus zijn dat ik even niets kan laten weten, maar sowiso hoort ge weer van mij in Na Thrang. Ik zal dan ook nog eens een poging doen fotootjes online te krijgen!

Dikke zoen en tot gauw!

Sofie

Posted by fiezel 22:14 Archived in Vietnam Comments (0)

(Entries 7 - 9 of 20) « Page 1 2 [3] 4 5 6 7 »